500 milions de crèdit pels gremis d’hostaleria

CaixaBank Hotels & Tourism i la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració de Barcelona signen un conveni de col.laboració per a potenciar la competitivitat del sector

Amb l’objectiu d’impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler, CaixaBank ha activat una línia de crèdit de 500 milions d’euros, per donar una resposta eficaç a les necessitats dels establiments, agrupats en els 16 gremis i associacions de professionals i empresaris.

CaixaBank ha tancat l’exercici 2017 amb una concessió de 1.500 milions de crèdit al sector, una xifra que demostra el bon comportament de la indústria hotelera.

Hotels & Tourism aposta per l’especialització territorial amb l’objectiu d’impulsar l’activitat comercial del sector a través d’una potent xarxa de professionals experts en aquesta activitat.

CaixaBank Hotels & Tourism i la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració de Barcelona, FIHR, han signat un acord de conveni de col.laboració que posa a la disposició dels seus associats una línia específica de finançament de 500 milions d’euros, amb l’objectiu d’impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler durant el pròxim any. Així com una amplia oferta de productes financers de l’entitat en condicions avantatjoses.

A l’acte de signatura del conveni han estat presents el director del Centre d’Empreses del Penedès-Garraf de CaixaBank, Roberto Ramos; i el president de la FIHR, Pere Santos. Acompanyats de Mª José Marín, especialista de Hotels&Tourism de CaixaBank a la Territorial Barcelona.

CaixaBank, entitat de referència en el sector turístic, ha tancat l’exercici 2017 amb una concessió de 1.500 milions de crèdit al sector hoteler, una xifra que demostra el bon comportament de la indústria en aquest moment. CaixaBank Hotels & Tourism preveu un creixement del 20% en la producció de crèdit al sector en el seu primer any d’activitat.

Actualment, dos de cada tres hotels són clients de CaixaBank, la qual cosa es tradueix en més del 66% del total d’aquest col·lectiu.

Un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers

La nova línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que es va presentar de manera oficial a Fitur, ha estat creada per consolidar el lideratge de CaixaBank en el mercat turístic a través d’un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. D’aquesta manera, CaixaBank, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, aposta per l’especialització territorial amb l’objectiu de dinamitzar i impulsar l’activitat comercial del sector hoteler, a través d’una potent xarxa de professionals experts en aquesta activitat.

CaixaBank és l’entitat de referència en el sector turístic amb una cartera de més de 14.000 clients i 5.000 milions d’euros de volum de negoci. D’aquesta manera, CaixaBank Hotels & Tourism ha posat a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials i una potent xarxa de professionals experts en el sector que ajudaran la indústria turística a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària.

La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l’especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

Un dels serveis més destacats que CaixaBank posa a la disposició dels hotels, especialment dels hotels familiars o mitges cadenes hoteleres, és la possibilitat d’anticipar el cobrament de les seves reserves d’habitacions. Aquest servei, denominat factoring turístic, a més de minimitzar el risc comercial d’impagament dels seus clients, suposa una injecció econòmica que l’hoteler pot destinar a preparar la temporada següent en condicions excepcionals o a invertir en la millora de les instal·lacions. Un dels objectius de CaixaBank és donar una ràpida resposta a les necessitats tant del segment hoteler com dels seus proveïdors, que tenen unes exigències molt específiques de finançament de circulant, a causa de la temporalitat del negoci i de la procedència dels seus clients.

Entitat de referència en el sector turístic

El 2008, l’entitat va crear una àrea de negoci dedicada en exclusiva a aquest sector i va convertir CaixaBank en la primera entitat financera a Espanya a posar en marxa una direcció especialitzada en aquest segment.

El 2017, l’entitat va concedir més de 1.500 milions d’euros de crèdit al sector hoteler, fruit en part de l’acord amb la Confederació d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) que s’ha anat renovant des del 2011.

Durant aquests anys, CaixaBank ha reforçat el seu paper entre les empreses i negocis hotelers, signant acords de col·laboració amb diferents associacions i organitzacions, entre els quals destaca el conveni amb la CEHAT a més de l’assistència a les fires turístiques més importants d’àmbit mundial com Fitur i la World Travel Market, el fòrum Exceltur i el fòrum anual d’Hosteltur, una cita ineludible del sector.

El banc que escullen les empreses

CaixaBank s’ha consolidat el 2017 com l’entitat preferida per les empreses. Segons l’estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d’euros són clients de CaixaBank.

CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 117 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l’assessorament d’empreses.

Author: Barcelona Directe