Catalunya ha perdut la consciència – Autopublicada

Catalunya ha perdut la consciència

El neoliberalisme guanya i segueix guanyant

Uns diuen que guanyen els independentistes, altres diuen que guanyen els unionistes, no estic gens d’acord, fa anys que miro el procés des de fora de l’aparador, ja que des de dins hi han molts detalls passionals que no et deixen veure tota la realitat. Els que porten guanyant la partida fa anys, són els neoliberalistes, els que han guanyat, i segueixen guanyant la partida és el poder econòmic, el capitalisme sense fre, la iniciativa privada sense límits i sense consciència, a la que moltes vegades defenso com a possibilitadora, però que amb els catalans i fins on ha arribat no defensaré.

Una Catalunya per als rics

No m’agrada adjectivar-ho com la dreta catalana i la dreta espanyola, perquè certament no és així, és el poder econòmic català amb el poder econòmic espanyol, ja que penso que l’era de la dreta i de l’esquerra políticament parlant fa temps que va acabar, però així, ho entendreu perfectament. En tot el procés i em centro en les darreres dècades des de la segona legislatura de José Maria Aznar, les víctimes sempre, sempre, sempre, ha estat tot el poble català, els independentistes i unionistes sense excepció.

La manca de determinació en la defensa de la socialdemocràcia d’alguns partits, en l’àmbit espanyol i molt més a l’àmbit català, han provocat el desconcert de molta part dels catalans, que no s’han sentit representats i han optat per altres formacions. Tal com hem vist a les darreres eleccions, per les ‘dretes’ que han estat les veritables guanyadores del 21D.

Ens hem oblidat del bé comú, de les necessitats reals de la comunitat, del poble que han posat com a escut, en les reivindicacions polítiques, ensenyament, coneixement, foment del talent, salut de primera, sanitat, foment del treball no de l’atur, formació i creació d’oportunitats per aturats de llarga durada, incorporació dels joves al mercat laboral, integració de les noves tecnologies per una CataloniaSmart de debò, potenciació del turisme de qualitat a tot el territori català, etc…

Els actuals partits polítics, unionistes i independentistes, han demostrat ser titelles del poder econòmic i oblidar-se de les veritables necessitats del poble, per salvaguardar la cohesió social i per mantenir un estat del benestar social ferit de mort. Una ferida oberta i cada cop més infectada, que necessita un bon doctor, que desinfecti i cusi la ferida, que fins al moment no existeix.

Als poders econòmics ja els va bé, ells segueixen guanyant més que mai, amb la mal anomenada crisi, precarietat econòmica. Aquestes setmanes veurem publicats els rendiments anuals d’entitats bancàries i empreses de l’IBEX, entre d’altres, fet que demostrarà aquestes paraules.

Escrivint aquest pensament, m’ha vingut a la ment el vídeo de fa anys de José Saramago que adjunto, on explicava clarament que l’alternativa al neoliberalisme on tot s’hi val per guanyar diners i tenir poder, és tenir consciència, des de qualsevol agent de poder. Necessitat expressa i urgent per a totes les formacions polítiques que s’han vist representades al Parlament de Catalunya i que ha partir d’avui tenen el deure de millorar la situació de Catalunya. Feu un exercici de mirar dins per millorar la realitat fora i si no ho aconseguiu, busqueu actors externs que us ajudin a adonar-vos de les veritables necessitats del poble català, i parlo del poble no d’entitats financeres, lobbys, etc..

El mal ja està fet, la ferida és oberta i cal desinfectar i cicatritzar.

 

Author: José Fuentes Moya

Aconseguidor, Emprenedor, Venedor, Creatiu, Comunicador, RRPP, Consultor en Publicitat i Gestió de Mitjans, Formador, Terapeuta

Ha estat:
Locutor a Matadepera Ràdio, Ràdio Terrassa CADENA SER VALLÈS i Localia TV VALLÈS

Executiu de Comtpes i Esdeveniments Especials a Vallès FM, RÀdio Club 25, i Kiss FM Catalunya.

Director de Màrqueting, Relacions Públiques i Publicitat a PIÚ Sabadell. Number One, Fòrum i Ciutat La Nit de Parc Vallès a Terrassa.

Formador, Terapeuta.

Voluntari Cooperant a Perú amb l’ONG Associació d’Ajuda als Nens de Chiclayo, i amb l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona.
Actualment és formador d’equips de treball i vendes en superació, i motivació activa.

Actualment és:
Fundador de GrupCamí
Mitjans de Comunicació Actius i Col.laboratius
ProActivaRadio
BadalonaNotícies
SabadellNotícies
TerrassaNotícies
GranollersNotícies
ManresaNotícies
CornellàNotícies
ReusNotícies

Consultor i formador inspirador i motivador d’equips de treball.

@josefuentesmoya