Colau no cedirà espais municipals pel referèndum

Ada Colau ha notificat aquest vespre que no cedirà espais municipals pel referèndum del dia 1 d’Octubre

Els alcaldes de Tarragona, Lleida també es neguen a comprometre els funcionaris i les institucions

Grans ciutats de la zona metropolitana s’afegeixen a la negativa de saltar-se la legalitat i comprometre les institucions

Ada Colau no vol sortir de la legalitat i ha anunciat que no cedirà espais municipals per la celebració del referèndum, sense garanties legals i democràtiques.

Colau a retornat la pilota a la Generalitat perquè li expliquin com es pot votar sense posar en risc els funcionaris, ni l’Ajuntament de Barcelona, un cop s’ha conegut la declaració del Tribunal Constitucional indicant l’il.legalitat del referèndum del proper 1 d’Octubre de 2017.

Paral·lelament l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que Tarragona no posarà les urnes sense una resolució judicial favorable, afegint-se l’Ajuntament de Salou, i la Diputació de Tarragona. El mateix ha fet Àngel Ros alcalde de Lleida dient que a Lleida ‘No participarem en un referèndum d’aquestes característiques, ni prestarem suport polític o col·laboració institucional als que pretenguin organitzar-lo”.

Durant les darreres hores s’afegeixen a la negativa per cedir espais al referèndum, i comprometre el personal, funcionaris i les institucions, ajuntaments de la zona metropolitana com L’Hospitalet de LLobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat, Gavà, Viladecans, Rubí, Badia del Vallès, Terrassa, Esparreguera, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Tiana, Vallirana, Blanes a Gir0na i Salou a Tarragona conjuntament amb les seus de la Diputació de Tarragona confirmats fins al moment, retornat la responsabilitat com a fet la pròpia Ada Colau a la Generalitat de Catalunya, perquè informi i doni respostes a la ciutadania de com pretenen dur a terme el procés suspès legalment pel constitucional i lligant de mans ajuntaments, funcionaris i institucions.

La batlessa de Barcelona, Ada Colau, no cedirà els espais de l’ajuntament per al referèndum de l’1 d’octubre. Colau ha enviat una carta a la Generalitat de Catalunya perquè els expliquin com es pot votar sense posar en risc la institució ni els funcionaris, després que el Constitucional l’ha declarat il·legal. I avui la Guàrdia Civil ha escorcollat una impremta a Tarragona per si estava imprimint documentació relacionada amb el referèndum. La impremta ha assegurat que el agents no hi han trobat res d’especial interès.

El Delegat del Govern a Catalunya també a comunicat que s’han fet arribar notificacions als 947 alcaldes catalans on els adverteix de les conseqüències de la participació institucional de personal i funcionaris dels Ajuntaments i la responsabilitat amb la cesió d’espais municipals.

 

Author: Barcelona Directe