Puigdemont:’ Els Jocs són el reflex de l’aposta pel diàleg’

President Puigdemont: “Els Jocs de Barcelona són el reflex de l’aposta pel diàleg i el pacte que sempre ha caracteritzat Catalunya”

El cap de l’Executiu ha participat aquest migdia en l’acte de commemoració del 30è aniversari del CAR de Sant Cugat del Vallès, en el marc de la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de BCN 92
El president  ha reiterat que Catalunya “sempre estarà compromesa amb el moviment olímpic, que entenem com un abanderat de la pau i la llibertat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest migdia que els Jocs Olímpics de Barcelona 92 van ser “de tots i per a tots” i van simbolitzar un “reflex exacte de la forma de ser i actuar de Catalunya i de la seva gent, acollidora, emprenedor i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme i els principis que el fonamenten: respecte, diàleg i pacte”.

Amb aquestes paraules el cap de l’Executiu ha iniciat el seu discurs en l’acte de commemoració del 30è aniversari de la posada en marxa del Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat del Vallès. Una cerimònia encapçalada pel rei Felip VI que ha estat organitzada per la Secretaria General de l’Esport, en el marc de la celebració enguany del 25è aniversari dels Jocs Olímpics.

Carles Puigdemont ha assegurat que la cita olímpica de 1992 “va permetre mostrar de forma internacional la nostra identitat, la nostra cultura i una llengua pròpia que va ser oficial”. I per aquest motiu, ha remarcat que “Catalunya sempre estarà agraïda i compromesa amb el moviment olímpic, que entenem com un abanderat de la pau i la llibertat”.

El president ha assegurat que amb l’acte d’aquest migdia “renovem el compromís del país amb l’olimpisme”. Un compromís, ha dit, que expressa “en nom de tota la família de l’esport català, amb la mirada posada d’acollir en el futur una nova cita olímpica”.

“Catalunya ha deixat una empenta esportiva positiva, generosa i amb vocació transformadora, que vol continuar mostrant-se al món amb renovat compromís i entusiasme”, ha conclòs el cap del Govern.

Coincidint amb el 30è aniversari del CAR, el president també ha volgut subratllar que aquesta és una instal·lació de referència mundial que “simbolitza perfectament el compromís que aglutina institucions públiques i societat civil esportiva per construir una societat millor, més justa, més formada i més lliure a través de l’esport”.

Durant l’acte s’ha fet un l’homenatge als impulsors dels Jocs del 92: Josep Lluís Vilaseca, secretari general de l’Esport entre els anys 1980 i 1997 i ànima del projecte; Joan Antoni Prat, primer director del CAR; Javier Gómez Navarro, president del Consell Superior d’Esports l’any 1987, i Pere Miró, director general adjunt del CIO. També s’ha lliurat un recordatori de la cita al president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i als alcaldes de la seu i les subseus olímpiques dels Jocs.

La cerimònia ha comptat amb la presència dels consellers d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; i de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el president del Consejo Superior de Deportes, José Ramón Lete; el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa,  entre d’altres autoritats.

 

Author: Premsa Generalitat de Catalunya